Tørstrik…

Forleden talte jeg med en god bekendt, og undervejs i samtalen nævnte han, at en af hans kolleger dyrker tørstrik. Tørstrik? Den havde jeg godt nok ikke lige hørt før. Jeg blev så oplyst om, at det er en disciplin, hvor der ikke strikkes med garn og pinde, men hvor man fx bytter strikke-opskrifter. Javel så!

OPSKR

Bladet Kreativ Strik. Her tørstrikker jeg meget flittigt

Efter en rundtur på nettet for at besøge andre bloggere, kunne jeg se at der er forskellige nuancer af tørstrik. Hos nogen er det at købe garn og opskrifter til lager, hos andre er det at bladre drømmende gennem bøger med smukke strikkeopskrifter.

 

 

 

Billede0304

Småkedelige ensfarvede dækkeservietter fra Rema som jeg har nålefiltet glade får på. Så er der noget ved at dække bord

Jeg genkender lidt af det hele fra mig selv, jeg vidste bare ikke at det har et navn. Tørstrik. Hmm.. Jeg har tidligere bare kaldt det at have drømme om fremtidige projekter. Og drømme om fremtidige projekter er nødvendige at have, hvis ikke man skal slå sin kreativitet ihjel.

 

 

top.jpg

 

Overspringshandling. I stedet for at ordne have sidder jeg på Kalundborg Museum og spinder på min rok.

Overspringshandling. I stedet for at ordne have sidder jeg på Kalundborg Museum og spinder på min rok, mens jeg drømmer om alt det jeg vil strikke af mit garn

Drømme. Overspringshandlinger. Sidespring. Så længe vi taler om håndarbejde går jeg så absolut ind for alle tre dele. I mit univers er der nemlig ikke spor fornyelse og afslapning ved at blive ved med at strikke det samme ærme om og om igen, uden en gang imellem at give sig selv lov til at puste ud med noget andet mellem hænderne der lykkes. Og tro nu ikke jeg er typen der giver op. Næ nej, den Sara Lund look-a-like sweater til Pernille skal nok blive færdig. For ud over at være en kreativ drømmer, så er jeg nemlig også stædig.

Derfor har jeg besluttet, at tørstrik fremover skal indgå i mit ordforråd – og måske også i beskrivelsen af mine håndarbejds-discipliner. For er der noget som garn, der i vinterperioden opmuntrer og isolerer bedre? Nej vel? Så kære kreative medsøstre, lad os endelig købe mere garn og flere opskrifter, så vores velstoppede reoler kan isolere vores hyggelige stuer optimalt!

Dette indlæg blev udgivet i Generelt, Strikketøj og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *