Så skal der nyt på væven…

Nytårsmorgen. Et helt nyt år ligger foran os, lokkende, lovende. Morgenen er kølig med den smukke røde himmel, og jeg skynder mig ind i den lune stue til min kaffe og brændeovnen.

I går pakkede vi julepynten ned, og med et blev vinduerne så tomme, bare og hvide. Og beskidte! Fra erkendelse til handling er der sjældent så langt hos mig, så jeg greb sæbevand og klude og fik pudset vinduerne, så også de kunne være parate til nytåret. Men der var stadig en tom plads, der hvor juletræet havde stået. Det er der så ikke længere. Nu står min gamle klapvæv på juletræets plads og venter på, at yngste-datteren skal lære at væve.

Plaidgarn

Selv er jeg i gang med at sætte trend på min 12-skaftes Lervad. Det er 1½ år siden jeg sidst havde noget på væven, og det kribler i mine fingre for at komme i gang igen. Det bliver en kippervævet plaid i grå nuancer. Garnet er hentet i Klippans Yllefabrik på vej hjem fra en Sveriges-tur. Ikke at jeg mangler plaider. De ligger overalt i sofaen og stolene, vævede og hæklede i skøn forening. Og alligevel er det en ny plaid, jeg sætter op til.  At hylle sig i en hjemmegjort plaid er for mig lun hverdags luksus – en luksus jeg som inkarneret frossenpind ikke vil undvære.

I det nye år vil jeg løbende underholde om plaiden og mine andre uldne projekter: Strikkjolen fra Geilsk, de filtede futsko, min nye særk i krapfarvet uldmusselin, tulipansjalet og min version af et af de brikvævede bånd fra Mammen.

Til slut vil jeg ønske et smukt, betagende og berigende nytår til dig og dine, og tak for at du læser med på bloggen!

Godt Nytår!

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen, Vævning og tagget . Bogmærk permalinket.

3 svar til Så skal der nyt på væven…

 1. Camilla Møller skriver:

  Godt nytår her fra mig. Glæder mig til at følge med i alle dine projekter fra tanken til det færdige produkt. Godt du fik pudset vinduerne så det nye år kan i komme ind.
  Vi har fået ryddet helt op efter i går og sidder lige og ser lidt tv inden vi formentlig ruller en tur i skoven og får lidt frisk luft. 🙂

 2. ann skriver:

  Det bliver spændende at følge alle dine projekter 😀
  Rigtig godt nytår
  Kram fra Ann

 3. Pernille skriver:

  Glæder mig rigtig meget til at lære at væve! – Bliver bare så dejligt. Godt nytår til dig også mor .
  Knus Pernille (www.kreasiden.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *