Som 7-årig kastede jeg mig ud i mit første håndarbejds-projekt: Et strikket, hvidt halstørklæde til min far. Så kom Barbie-kjoler syet af min mors festrobe (hun blev ikke just begejstret) , hæklede oldemorfirkanter, osv. osv.

I dag spænder jeg over mange håndarbejds-discipliner – fælles for dem alle er ULD. Hør, silke og bomuld kan også bruges, men det skal være naturprodukter. Jeg spinder, væver, syr, strikker, hækler, filter, nålebinder, brikvæver og plantefarver. Jeg gør selvfølgelig ikke det hele på én gang, det skifter lidt i perioder. Pt. er jeg meget optaget af at spinde art yarn, plantefarve og sy vikingetøj. I vinter var det strikketøjet jeg kastede mig over, og nu ligger der et par halvfærdige ufo’er og venter på at jeg får lyst til at strikke igen.

Her på min blog kan du følge med i mine mange projekter. Både dem der bliver gode (det er altid dejligt at prale lidt), samt de mindre gode (der er jo ingen grund til at andre gentager mine fejl, vel?)

Velkommen til min uldne verden 🙂

8 svar til

 1. Julie Salkvist skriver:

  Hej Britt

  Så fandt jeg din blog! Hyggeligt at snakke med dig på Tissø, sikke meget du ved om uld og plantefarvning! Den fine Thor-dukke, som I lavede til mig, har fundet sig til rette på en central plads i stuen 🙂 Hvor er det en spændende blog, jeg glæder mig til at kigge nærmere på den. Tror dog jeg venter lidt med at prøve at farve uld selv, men der er helt sikkert inspiration til noget nyt vikingetøj, der skal sys hen over vinteren 🙂
  Mange hilsner Julie

  • Britt skriver:

   Hej Julie.
   Det er altid så hyggeligt at snakke om plantefarvning. Og hvis ikke jeg passer på, så har jeg vældigt svært ved at stoppe igen. Ha ha 🙂
   Jeg elsker at eksperimentere med uld, og jeg giver gerne mine erfaringer fra mig, både de gode og de mindre gode. Vi bliver ikke fattigere af at dele vores viden med andre, tværtimod bliver vi alle rigere.
   Jeg håber vi mødes igen, så jeg kan se dine kreationer.
   Kh Britt

 2. Bitten Dahl Knudsen skriver:

  hej – Jeg har set du har et gammelt indlæg om verdens bedste rok – jeg kan ikke helt finde ud af om du stadig gerne vil finde en god rok. Jeg har en dejlig rok fra Hjerm trædrejeri til salg, den er en kopi af Ejstrupholm rokken, men efter min mening mere robust i brug – du skriver et sted om en rok lavet i Nordjylland -det kan være den – Hjerm ligge ved Holstebro. Jeg har i øvrigt også hele to styk meget dejlige Ejstupholm væve til salg 140cm ti tramper og ti skafter – det er kopier af glimåkravæve – med god plads i til opsætning. Kontakt mig så kan vi evt. finde ud af at prøve rokken vh Bitten

 3. Ulla Gerner Lund skriver:

  Dejligt dejligt.
  Troede ikke gav tid til inddørs sysler
  Glæder mig til at se jer igen i vikinge verden.
  Har du alle de grupper der er viking på f-b og kender du gode vævegrupper?
  Forårs regn hilsen
  Ulla

 4. Vagn skriver:

  Hej Britt!

  Hyggeligt med din blog, men er du holdt op med at væve? Har du evt. noget. som min datter kunne ønske sig til sin fødselsdag den 15. juni?

  Kh fra Vagn

  • Britt skriver:

   Hej Vagn.
   Dejligt at du ville kigge forbi 🙂
   Det er efterhånden et år siden, at jeg hev et færdigt projekt af min væv: En dejlig plaid med islæt af håndspundet gotlænderuld. Siden har væven stået stille… Selvfølgelig skal jeg væve igen, men lige nu er det syning af vikingetøj der tager det meste af min tid.
   Vi kan tage den med din datter over mailen, ikk?
   Kh Britt

 5. Camilla Møller skriver:

  Tillykke med den lille ny (bloggen)
  Glæder mig til også at følge med i dine projekter herinde!
  Held og lykke fra mig. 🙂

  • Britt skriver:

   Hej Mille.
   Tak – nu skal der bare fyldes tekst og billeder på, det bliver bare så sjovt 🙂
   Kh Mor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *