Plantefarvning med rød hestehov

I påsken købte jeg i Sverige noget naturfarvet uldstof i en lækker kvalitet. Stoffet nærmest kaldte på at blive overfarvet, og så lader man da ikke sådan noget stof blive liggende… Kathrines gruekedel er midlertidigt udstationeret hos mig, og så var det jo bare om at komme i gang med at høste bladene fra Rød Hestehov, her lige omkring Sankt Hans.

Rød hestehov er en invasiv plante, der formerer sig via rødderne – ligesom skvalderkål (blandt andet) gør. Så tag endelig kun blade og stængler med hjem, når du høster til plantefarvning. Rød hestehov er også den plante, som i folkemunde kaldes skræppe, men en skræppe ser altså meget anderledes ud. Rød Hestehov vokser i fugtige grøfter, og gerne hvor der er lidt skygge.

Rød hestehov

Uldstof farvet med Rød Hestehov

Jeg er faktisk ret tilfreds med mine to meter gyldenbrunt uldstof, som nu skal blive til rusbukser til min mand. Og imens jeg syr dem kan jeg så sidde og overveje om hans benviklers skal farves med valnød eller krap…

Dette indlæg blev udgivet i Plantefarvning og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *