Mandag morgen…

keramikhus med lys i

Mandag morgen er som skabt til hygge og stearinlys

Mandag morgen. Årets næstsidste dag. Huset er stadig helt stille. Her er kun katten der spinder på stolen ved siden af mig, og brændeovnen der klikker. Larmende stilhed. Jeg er oppe nu, har kørt manden til halv-syv toget, og nyder at vi på mit job har en tvungen feriedag i dag.

Hen over julen har vi haft en dejlig masse familie på besøg, og der har været travlt i “Folkekøkkenet”, som vi døbte det. Vi har haft traditionelle julefrokoster med sild, flæskesteg, julemedister og rødkålssalat, og i går – lidt mere utraditionelt – farseret kalkun med grovmos, champignonsovs (ikke sauce) og engelsk dessertkage. Vi har siddet meget til bords i denne jul, spist og grinet, fortalt historier og spillet pakkespil, cluedo mm. Jeg har flere gange i løbet af julen rost mig selv for at have investeret i glas, der kan gå i opvaskeren. Farmors gamle glas og de smukke høje fra Holmegaard har holdt fri i denne jul.

Mandag morgen med kaffe og strik

Strikketøj og en kop kaffe. Så blir mandag morgen ikke meget bedre!

Jeg nyder stilheden inden “børnene” står op med en ekstra kop kaffe og mit strikketøj. Mit strikketøj… Jeg nåede at blive færdig med en masse uldne og bløde julegaver til familien, til gengæld nåede jeg ikke at blive færdig med min strikkjole fra Geilsk. Det skal der rådes bod på nu.

Jeg vil nyde årets næstsidste dag i fulde drag med sønnen og den yngste datter plus hendes kæreste. Måske sønnen kan lokkes med på en rask fodtur ned til den gamle kirke ved søen og tilbage igen?

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen og tagget , . Bogmærk permalinket.

5 svar til Mandag morgen…

 1. Camilla Møller skriver:

  Det lyder hyggeligt med larmende tavshed. 🙂 Den har jeg også nydt i dag. Synes det har været en dejlig jul og dagene hos dig har været fredelige og uden stress og jag!! Maden har som altid været i top. Både den traditionelle julefrokost og den farserede kalkun!! MUMS!! Masser af kærlighed og knus i din retning her på årets sidste dag, hvor vores vinduer nu er til at kigge igennem!! HURRA og godt nytår her fra din ældste datter. 🙂 <3

 2. ann skriver:

  Det lyder som I har haft en dejlig jul 😀
  Godt nytår til dig og din familie.
  Knus

  • Britt skriver:

   Hej Ann. Tak for din hilsen. Også godt nytår til dig og dine. I øvrigt – lækre berlinere du bagte forleden… Knus

 3. Meta skriver:

  Godmorgen Britt. Ligger i sengen og læser dit indlæg. Hvilken dejlig måde at vågne på, inden jeg skal i forretningen for sidste gang i år. Dit indlæg emmer af ro, hygge, kærlighed og inspiration.

  • Britt skriver:

   Sød veninde – søde ord 🙂 Håber du havde en dejlig dag i forretningen, og at I kommer godt og hyggeligt gennem nytåret.
   Knus fra Britt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *