Selekjole a la Køstrup

03 SelekjoleStoffet til min selekjole er købt hos Medeltidsmode og det er 100% uld.

Mønster er der ikke noget af, men jeg er blevet kraftigt inspireret af Køstrup-kjolen, som jeg synes er et enestående stykke håndarbejde.

 

 

05 SelekjoleJeg er sikker på at Køstrup-kjolen ikke havde alt sin vidde samlet foran, det ville have begrænset bevægelsesfriheden alt for meget. Mit bud er at kjolen har haft rynker bagtil magen til dem foran.

På min kjole har jeg valgt at lave dybe læg bagtil, lidt som man ser det på de slaviske selekjoler, for det synes jeg giver en god pasform.

 

 

Færdig selekjole a la køstrup2Jeg er blevet rigtig glad for min nye selekjole. Min gamle blå i hør kan fremover komme på, når der skal plantefarves eller andet arbejde, som jeg ikke vil udsætte min nye kjole for…

Tasken i bæltet er en hjemmegjort filte-sag. Som dekoration en nålefiltet kopi af en helleristning med et skib med mennesker i, som jeg har set ved Ed i Dalsland. (Okay-okay, ved godt at der lige er et par tusind år fra helleristninger og til vikingetiden…)

Behøver jeg sige håndsyet?

Dette indlæg blev udgivet i Selekjole, Syning, Vikingerier og tagget . Bogmærk permalinket.

2 svar til Selekjole a la Køstrup

 1. Tove Lodal skriver:

  Hej Uldkone
  Vi er en norsk/dansk gruppe af vikingekvinder som har arbejdet med at rekonstruere Køstrup selekjolen.
  Det der får mig til at kommentere dit opslag er det du skriver om læg bagpå og vidde. Min selekjole er uden læg bagpå men med små sidekiler så vidden bliver 2,1 m. Det fungerer fint. Jeg har anvendt 1,5 m
  Torils version er med sidestykker og har noget større vidde.
  Astri vil plissere sin hele vejen rundt ligesom på nogle af de norske bunad-‘selekjoler’, fordi hun trækker linjer fra et norsk plisseret fund.
  Vi har allerede lagt noget om vores arbejde op på ‘Den gyldne tråd’.
  vh
  Tove Lodal

  • Britt skriver:

   Hej Tove.
   Tak for din kommentar. Det lyder som en rigtig god måde at du har syet din kjole med læg foran og kiler i siderne. Den tror jeg at jeg vil prøve, når jeg om et par år når til at sy til mig selv igen. Jeg synes det er spændende hvad I skriver og gør i jeres gruppe. Min kjole er jo ikke en rekonstruktion, der er overhovedet ikke belæg for den måde jeg har lagt læg på bagpå. Men jeg er glad for kjolen, der har (og giver 😉 ) en god facon, selvom jeg smider bæltet.
   Vh
   Uldkonen (Britt)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *