Farveglæde med plantefarver

Årets gang i farvegryden – by Uldkonen

Hen over foråret og sommeren har jeg haft gang i farvegryden en del gange. Jeg har farvet herhjemme, på markeder og så har jeg været på rød- og blåfarvningskursus på Hørvævsmuseet på Fyn.

De fleste farverier er gået rigtigt godt, noget endda supergodt, og så er der (indrømmet) også et par fed, som ikke lige fik den farve, jeg havde planlagt. De ligger nu til overfarvning.

Det meste af det jeg farver med, finder jeg rundt om i haven og i grøftekanterne. Det jeg ikke finder selv, køber jeg mig til hos Artemis. Jeg kan godt lide tanken om, at det jeg køber og putter i farvegryden er fairtrade, ligesom jeg er også meget opmærksom på, at det vand jeg hælder på kompostbunken efter farvningen ikke ødelægger livet deri. Så ingen farlige kemikalier i min have. Og derfor farver jeg heller ikke med blå – endnu.

Plantefarvning på Trelleborg Festival

På Trelleborg Festival. I gryden er der krap, i det store trækar er der rosenblade og i det lille trækar er der egebark.

Jeg tænker at jeg over de næste dage vil dele min farveglæde med jer, og lægge billeder op af mit garn plus mine tanker og erfaringer, som jeg har gjort mig undervejs.

Dette indlæg blev udgivet i Plantefarvning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *