Efterårets uldne projekter

Søndag den første september – årets første efterårsdag. Der er stadig meget at gøre i haven, mange grøntsager der skal høstes, fryses, syltes og nydes, frø der skal samles og gemmes, og ikke mindst æblerne som vi kan glæde os til lidt tid endnu, for de er stadig sure at bide i, selvom de lyser smukt og rødt op i den våde, gyldengrønne have.

Indenfor i den lune stue er der ild i brændeovnen og te på kanden; nu er det tid til at gøre status over igangværende og kommende uldne projekter.

Hætte til Freja

Skjoldehamn hætte til Freja

Min bror og svigerinde har to dejlige døtre, og en gang imellem får jeg lov at låne den ældste af dem; Freja. Freja er – ligesom familien Uld – bidt af at være viking, og selvfølgelig skal Frejas udstyr være i orden.

Frejas første hætte er ved at være for lille, så Frejas far købte en meter krapfarvet uldstof på Trelleborg Festivalen i sommer. Stoffet er klippet ud – nu skal der bare sys!

Jeg har sat 14 meter benviklers og 700 g. krap i blød natten over – i morgen aften skal der farves benviklers til mand og søn. Uha det bliver spændende 🙂

14 meter benviklersKrap i blød

Stunthoser til Uldkonen

Stunthoser til Uldkonen

Til mig selv planlægger jeg et par stunthoser. De skal holde mine ben varme her i efteråret og til vinter. Men stoffet skal farves først. Farven skal jeg lige tænke over… Stoffet er i øvrigt en rest fra www.myrsale.dk og bogen med mønsteret hedder Nordbomønstre og kan fx købes her

 

 

 

Trend til ny plaid
Trend til plaid

Væven skal ikke stå stille her i vinter. Jeg har målt trend op til: Tra-tra-taraaa….. En ny plaid!

Trenden er plaidgarn indkøbt i Klippans Yllefabrik. Islættet bliver håndspundet garn fra Molly og Magda. De uldne damer er halvt Gotlænder og halvt Spelsau. Lækker underuld…

 

 

Strikketøj

Strikkjole undervejs

Og sidst men ikke mindst: Jeg er over halvvejs med min strik-kjole nr. 8 fra Geilsk. Det er et projekt som efterhånden har nogen måneder på bagen. Jeg elsker at strikke, men når jeg har flere projekter i gang ad gangen, er det som regel strikketøjet der bliver nedprioriteret, og syning, farvning og brikvævning opprioriteres. Men mon ikke jeg når det? En gang?

Dette indlæg blev udgivet i Generelt, Hætte, Plantefarvning, Strikketøj, Vikingerier og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

6 svar til Efterårets uldne projekter

 1. Pingback: Plantefarvede benviklers med krap | Uldkonen.dk

 2. Camilla Møller skriver:

  Du kommer da ikke til at kede dig, når kong Vinter engang melder sin ankomst. 😀

  • Britt skriver:

   Jeg har ellers hørt det skulle være sundt at kede sig – altså bare en gang imellem 🙂

   • Line skriver:

    Det siges også at intelligente mennesker ikke keder sig, så mon ikke du klarer det ed dine skønne projekter 👍

    Jeg ville ønske jeg kunne det du kan.

 3. Pernille skriver:

  Vidste sørme ikke at du også havde lavet en trend! men hvor er det bare mange projekter du er i gang med :*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *