2. søndag i advent – og den fine juleløber

Så blev ‘den store kasse med julepynt’ taget ned fra loftet, og juleløberen blev taget frem fra skabet.

Håndvævet juleløber i hør

For en 5-6 år siden fik jeg lyst til at væve en juleløber i hør.  Løberen måler 57,5 X 159 cm. Oprindeligt var den lidt bredere og længere, men en venlig husassistent troede at det var ok at tørre løberen i tørretumbler. Hvad jeg så bestemt ikke var enig i.

Hver gang jeg har et væveprojekt på væven i ren hør, lover jeg mig selv, at “nu er det altså sidste gang at jeg vælger rent hør til trenden – næste gang bliver det bomuldslin eller rent bomuld i trenden…” Men det er med hørtrend som med fødsler:  Når først man har det færdige væv / barnet i armene, så er alle trængsler glemt, og man glædes over hvad man har præsteret.

Sådan gjorde jeg:

Garn: Bockens hør 16/2. Forbrug ca. 6 ruller a´100 g – 2 ruller i hver farve.

Tæthed og trend: 9 tråde pr. cm, i alt 616 trendtråde incl. egtråde = vævebredde på 68 cm. Trendlængde 282 cm.

Kam: Det ville være oplagt at bruge en 45/10 kam, men her har jeg brugt en 60/10 kam og rittet 2-1-2-1-2-1 osv.

Tip: De yderste trendtråde lod jeg flyde, det synes jeg giver den pæneste kant. Jeg har min løber rullet om en gardinstang når den ikke er i brug, så jeg undgår de grimme folder.

 

Dette indlæg blev udgivet i Generelt, Jul, Vævning og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til 2. søndag i advent – og den fine juleløber

  1. Camilla Møller skriver:

    Ihh, den er så fin!! Rigtig gode juleminder. Håber ikke at jeg var den venlige husassistent. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *